آماده باش اداره کل دامپزشکی استان اردبیل در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی / توصیه به ذبح دامهای نذری در کشتارگاهها
مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل از آماده باش دامپزشکی در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی در استان خبر داد و افزود بمنظور اطمینان عزاداران از سلامت لاشه دامهای قربانی و پیشگیری از اشاعه بیماری مشترک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و نیز جلوگیری از آلودگی زیست محیطی، کشتارگاههای دام در این ایام فعال بوده و آماده پذیرش دامهای قربانی و نذری عزاداران می باشد و توصیه می شود دامهای نذری به کشتارگاه هدایت و تحت سیستم نظارت بهداشتی دامپزشکی ذبح و فرآوری شوند.
مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل از آماده باش دامپزشکی در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی در استان خبر داد و افزود بمنظور اطمینان عزاداران از سلامت لاشه دامهای قربانی و پیشگیری از اشاعه بیماری مشترک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و نیز جلوگیری از آلودگی زیست محیطی، کشتارگاههای دام در این ایام فعال بوده و آماده پذیرش دامهای قربانی و نذری عزاداران می باشد و توصیه می شود دامهای نذری به کشتارگاه هدایت و تحت سیستم نظارت بهداشتی دامپزشکی ذبح و فرآوری شوند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان؛ دکتر مهدی فیضی گفت همزمان با ایام سوگواری محرم و با توجه به افزایش ذبح دام های نذری در جلو و مسیر دستجات و هیئت های عزاداری، مساجد، حسینیه ها و تکایا طرح تشدید نظارت بهداشتی و شرعی با ساماندهی 25 اکیپ ثابت و سیار متشکل از 15 دامپزشک 16 بازرس بهداشتی گوشت و 10 روحانی ناظر ذبح شرعی همزمان با سراسر کشور در تمامی شهرستانهای استان اردبیل اجرا می شود.
مدیرکل دامپزشکی استان اظهار داشت در صورت ذبح دام نذری در خارج از کشتارگاه در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی اکیپ های نظارت بهداشتی و شرعی بصورت سیار در سطح شهر حضور داشته و اقدام به بازرسی بهداشتی لاشه های دامهای قربانی و نذری می نمایند تا شهروندان عزادار از سلامت گوشت و لاشه دام قربانی اطمینان حاصل نمایند.
این مقام مسئول دامپزشکی استان خاطر نشان کرد با توجه به شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و مشاهده بیماری در استان با توجه به گرم شدن هوا توصیه ما به شهروندان عزادار این است که ذبح دام در کنار خیابان و در مسیر دستجات عزاداری انجام نشود زیرا خون آبه های دام اگر آلوده باشند علاوه بر آلودگی های زیست محیطی می توانند عوامل بیماریزا را منتقل نمایند اما با ذبح دام در کشتارگاه سلامت مصرف کنندگان تضمین شده و شیوع این بیماری به حداقل ممکن کاهش می یابد.
دکتر فیضی در عین حال گفت در صورت ذبح دام در خارج از کشتارگاه لازم است لاشه دام به مدت 24 ساعت و آلایش دامی به مدت 48 ساعت در یخچال و دمای بین 0 تا 8 درجه سانتی گراد نگهداری شده و سپس مصرف شود تا خطر آلودگی بیماری تب کریمه کنگو از بین برود.
مدیر کل دامپزشکی استان ادامه داد منجمد کردن گوشت هیچ تاثیری در ازبین بردن عامل بیماری تب کریمه کنگو ندارد.
دکتر فیضی با تاکید بر اینکه دامپزشکی استان مصمم است با تشدید نظارت های بهداشتی فراورده های خام دامی سالم ، بهداشتی و مطمئن در دسترس شهروندان و عزاداران قرار گیرد و از شیوع بیماریهای مشترک بین انسان و دام در جامعه پیشگیری شده و فراورده های خام دامی سالم و بهداشتی و مطمئن در دسترس شهروندان قرار گیرد افزود هدف دامپزشکی تامین امنیت غذایی و ارتقاء سلامت و بهداشت عمومی جامعه است و در این راستا از هیچ تلاشی فروگذار نخواهیم کرد.
مدیر کل دامپزشکی استان از عزاداران خواست حتما با شماره 33394800 و سامانه ارتباط تلفنی 1512 با دامپزشکی استان در ارتباط بوده و از راهنمائیهای کارشناسان دامپزشکی بهره مند شوند.
نظر دهید